Article_Top_970x250

Čović uputio čestitku Plenkoviću: "Motiv za rješavanje hrvatskog nacionalnog pitanja u BiH"

sestrinska stranka

Čović uputio čestitku Plenkoviću: "Motiv za rješavanje hrvatskog nacionalnog pitanja u BiH"

svibnja 17, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva/Ilustracija

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je predsjedniku Vlade Hrvatske Andreju Plenkoviću i sestrinskoj stranci na odličnom izbornom rezultatu.

– Upućujem Vam čestitku na ostvarenom uspjehu naše sestrinske organizacije u cjelini i svih kandidata koji su je predstavljali na ovim lokalnim izborima. Zajedništvo koje ste živjeli u ovih mjesec dana službene kampanje, ali i ono koje živimo preko 30 godina, motivira nas da našu Hrvatsku izgrađujemo još jače za sve buduće generacije i hrvatski narod u cjelini diljem svijeta. Neka ovaj rezultat bude snažan zamah za sve nove izazove i nove uspjehe koje ćete ostvariti.

Vaš uspjeh je i ogroman motiv za HDZ BiH u rješavanju hrvatskog nacionalnog pitanja u Bosni i Hercegovini i onemogućavanju diskriminacije našeg naroda. Snaga zajedništva hrvatskog naroda je najjača komponenta našeg identiteta i našeg nacionalnog bića. Nedavna akcija naših načelnika i gradonačelnika za pomoć Petrinji, Sisku i prostoru Banovine samo je mali dio onoga što kao narod baštinimo skupa posljednjih 30 godina – naveo je Čović u čestitci.

Dnevnik.ba