StoryEditor

Čović u Uzdolu: Nijedna deklaracija u ovih 25 godina me ne može iznenaditi

Piše D  /  14.09.2019., 12:09h

Čović je u obraćanju medijima kazao kako ga "nijedna deklaracija u ovih 25godina od Daytona ne može iznenaditi", te dodao kako "neće ni ova" (SDA-ova). Lider HDZ-a kazao je kako se zadnjih dvadesetak godina javnost naslušala različitih prijedloga ustavnog uređenja BiH.

"Deklaraciju nisam pročitao, danas je njihov dan, ima uvijek zanimljivih prijedloga i različitih viđenja, neki žele tri republike, neki jedni, neki to hoće drugačije, neki kažu da je sve to legitimno.

Uređenje po mjeri europskih standarda države triju jednakopravnih naroda, mi ćemo to podržati", kazao je Čović danas u Uzdolu.

Osvrnuo se i na zločin u Uzdolu gdje su pripadnici Armije RBiH 14. rujna 1993. u okviru akcije "Neretva ‘93." likvidirali 41 hrvatskog civila i vojnika HVO-a.

"Kako god stravičan zločin se desio ovdje, moramo pronaći hrabrosti i pozvati pravnu državu da zaživi i procesuira one koji su osmilili, naredili i proveli ovaj zločin", kazao je Čović.

Naglasio je kako je i ova, današnja, 26. obljetnica zločina, protekla u našem uvjeraravanju kako će pravna država BiH zaživjeti i da će odraditi svoj dio posla.

"Dok se to ne desi, Uzdol je mjesto posebnog zločina i to nitko ne može zanijekati", kazao je on.

G. L. / Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:23