Article_Top_970x250

Čović u susretu s predsjednikom Uprave Luke Ploče naglasio značaj ove luke za BiH

Mostar

Čović u susretu s predsjednikom Uprave Luke Ploče naglasio značaj ove luke za BiH

ruj 14, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u uredu u Mostaru s predsjednikom Uprave Lukе Ploče d.d. kapetanom Ivanom Pavlovićem i akademikom Davorinom Rudolfom.

Na početku susreta Pavlović je upoznao Čovića s poslovnim aktivnostima Luke Ploče, njezinim značajem kao jedne od strateških luka u Republici Hrvatskoj, te razvojnim projektima koji bi trebali i Luci i Gradu Ploče donijeti nova radna mjesta i modernizirati poslovne procese.

Predsjedatelj Čović je naglasio značaj Luke Ploče za Bosnu i Hercegovinu, te izrazio potporu jačanju učinkovitosti i kvalitete lučkih usluga, što će u konačnici pridonijeti povećanju ukupnog trgovinskog prometa i konkurentnosti gospodarstva Bosne i Hercegovine.

Sugovornici su se usuglasili kako je neophodno intenzivirati nastavak izgradnje Koridora Vc, čime bi se eliminirale prometne barijere do industrijskog zaleđa Bosne i Hercegovine i otvorile mogućnosti za razvitak gospodarstva na cijelom zemljopisnom prostoru oslonjenom o Koridor, stoji u priopćenju i Predsjedništva BiH.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250