Article_Top_970x250

Čović u Slavonskom Brodu na humanitarnom koncertu Fondacije "Prsten"

LIDER BH HRVATA

Čović u Slavonskom Brodu na humanitarnom koncertu Fondacije "Prsten"

lip 15, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Slavonski Brod - Humanitarni koncert Udruge bosanskih Hrvata Prsten, "Prsten za buducnost". Dragan Covic. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Udruga bosanskih Hrvata „Prsten“, u koorganizaciji s Brodsko-posavskom županijom i Gradom Slavonski Brod, povodom 11. godišnjice djelovanja Fondacije „Prsten“, organiziralо je humanitarni koncert u Pozorišno-koncertnoj sali „Ivana Brlić-Mažuranić“ u Slavonskom Brodu, za prikupljanje sredstava namijenjenih fondu za stipendiranje studenata Hrvata u BiH i Hrvata iz BiH koji žive u Republici Hrvatskoj.

Na koncertu su nastupili sopranistica Sandra Bagarić s pijanistom Darkom Domitrovićem, te muzička grupa „Sinovi ravnice“ s gostima.

U svome prigodnom obraćanju Čović je kazao kako mu je izuzetno zadovoljstvo što je mogao biti dijelom ove plemenite akcije, te je iskazao svoju daljnju podršku djelovanju Fondacije „Prsten“. Također se zahvalio vođstvu UBH „Prsten“ za osnivanje podružnice u Vitezu, Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata, što će dodatno osnažiti veze hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Udruga bosanskih Hrvata „Prsten“ osnovala je početkom 2007. godine Fondaciju „Prsten“ sa svrhom stipendiranja studenata Hrvata u BiH i Hrvata iz BiH koji žive u Republici Hrvatskoj. Ciljevi Fondacije su pomoć i podsticaj obrazovanju, a time dugoročno i zapošljavanju učenika i studenata koji će stečena znanja upotrijebiti za daljnji razvoj prostora na kojem žive. Do sada je Fondacija „Prsten“ dodijelila 117 stipendija.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250