Article_Top_970x250

Čović: U šestom mjesecu istječe godina dana od Mostarskog sporazuma

reforma izbornog zakona

Čović: U šestom mjesecu istječe godina dana od Mostarskog sporazuma

tra 15, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: N1

Šef HDZ-a BiH Dragan Čović danas je komentirao posljednje događaje na političkoj sceni u jeku posjeta hrvatskog ministra Gordana Grlić Radmana BiH.

“Posjet ministra Grlić Radmana je, koliko mogu ocijeniti, bio vrlo uspješan, barem tamo gdje smo sudjelovali u razgovorima. Mislim da je šest članova Kolegija PS BiH vrlo jasno pozdravilo predsjednika Vlade RH preko našeg ministra i zahvalilo se na svemu onom što Hrvatska čini. Čak su neki od kolega govorili da Hrvatska treba biti naš odvjetnik na europskom putu“, kazao je Čović, prenosi N1.

Kaže da je iznio stav da svemu treba pristupiti pažljivo.

“Ja osobno sam iznio stav da treba biti vrlo pažljiv jer se povremeno zna kazati da se Hrvatska miješa u stvari u BiH. Kazao sam da to ne treba obeshrabriti bilo koga iz RH koji je pravi prijatelj BiH s obzirom na to da to u BiH imate često iznošenje privatnih stavova, ili nekih političkih stranaka“, poručio je Čović i dodao:

“Vrlo jasno sam rekao da hrvatska administracija ima mnogo više prava od drugih administracija koji svakodnevno nastupaju s raznih političkih pozicija”.

Čović je poručio da su dva iduća mjeseca ključna za rad na definiranim ciljevima.

“Kazao sam da dva sljedeća mjeseca trebamo iskoristiti da uradimo što smo definirali do 30. lipnja i riješiti pitanje izbornog zakona. Nama u šestom mjesecu istječe godina dana otkako smo potpisali Mostarski sporazum u onom dijelu koji se odnosi na Izborni zakon i da ćemo kao predstavnici hrvatskog naroda izaći sa stavom kako dalje. Ovo je neizborna godina u kojoj moramo zaokružiti izborne i druge aktivnosti kako bi stabilizirali aktivnosti u BiH“.

Dnevnik.ba