StoryEditor
Dvodnevni posjet Posavini

Čović u Odžaku: "Rješenje problema oko državnog zemljišta nakon izbora"

Piše Matias Zečević  /  27.08.2022., 14:28h

Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u okviru dvodnevna posjeta Posavskoj županiji boravio u Odžaku. Njegov posjet Odžaku bio je u funkciji razgovora s izbornim stožerom.

"Procjena stanja je da će HDZ BiH s partnerima uvjerljivo dobiti ove izbore, što bi značilo prije svega da možemo normalno napraviti vlast u ovoj županiji, ali isto tako da na adekvatan način predstavnici ove županije participiraju na entitetskoj i državnoj razini vlasti jer će rezultat određivati te zastupljenosti" ,izjavio je.

Čović je također kazao kako je na sastanku napravljen presjek stanja u ovoj općini od lokalnih izbora do danas, te kako je upoznat s problemom gospodarenja državnim poljoprivrednim zemljištem u Odžaku.

"Čim završe kampanja i izbori moramo posebnu pažnju posvetiti i trajno riješiti stari problem oko zemljišta u Odžaku, da ga više ne razvlačimo", izjavio je za medije.

Čović je dodao da problem oko poljoprivrednog zemljišta "ne može opterećivati kampanju na bilo koji drugi način".

Slični sastanci osim u Odžaku održat će se i u druge dvije općine u Posavskoj županiji, u Domaljevcu i Orašju. Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH večeras će sudjelovati u programu otvaranja Dana hrvatskog filma Ivo Gregurević u Orašju, a sutra će u toj općini sudjelovati na obilježavanju obljetnice utemeljenja Hrvatske republike Herceg-Bosne.

Sredinom rujna najavljen je novi posjet Posavini iz ove stranke, gdje će uz Čovića ovu županiju posjetiti i kandidatkinja za Predsjedništvo BiH Borjana Krišto, ali i prijatelji iz Republike Hrvatske i oni koji podržavaju HDZ BiH i njihove partnere. 

Dnevnik.ba

04. prosinac 2022 03:18