StoryEditor

Čović u Mostaru: "Posvetit ćemo se isključivo Izbornom zakonu..."

Piše D  /  29.10.2020., 02:10h

Čović je kazao da će se nakon kampanje za lokalne izbore posvetiti isključivo Izbornom zakonu, "dok to ne promijenimo bit će samo operativne aktivnosti", kazao je.

Govorio je o sastancima s drugim strankama, kako će se oni događati i u vrijeme kampanje, ali da za promjene izbornog zakonodavstva treba šira podrška političkih subjekata.

"Svakodnevno svjedočimo da nam ne funkcionira izvršna i zakonodavna vlast, pravosuđe, da ovo nije zemlja u kojoj bi željeli živjeti. Ništa se neće moći dogoditi dok ne sjednu svi politički predstavnici i ne dogovore ključne stvari kao i provedbu onih 14 točaka iz zahtjeva EU te zemlja dobije kandidatski status", izjavio je Čović.

Kazao je kako HDZ očekuje da će dobiti sve načelnike gdje su Hrvati većina, "bez obzira na ovo što radi SIP, što izlazi iz zakonodavstva...".

"Znali smo da će to raditi, kako je izabran i tko je izabran. Bez obzira na to vjerujem da ćemo imati više načelnika i općinskih vijećnika nego prije četiri godine", izjavio je.

Problem je Covid i tko može biti zaražen, dodao je, ali uvjeti su svima isti.

"Želim dobre i korektne kampanje, a neka rezultat bude po urađenom u posljednje četiri godine", zaključio je Dragan Čović, prenosi Klix.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:27