Article_Top_970x250

Čović u Kreševu: "Zastupnik u Saboru RH za Kreševo i Središnju Bosnu je prilika koja se ne propušta"

održao sastanak

Čović u Kreševu: "Zastupnik u Saboru RH za Kreševo i Središnju Bosnu je prilika koja se ne propušta"

lip 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: HDZ BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, dr. Dragan Čović posjetio je danas općinu Kreševo te održao sastanak s članovima Općinskog odbora.

Kao domaćini su ga dočekali predsjednik Općinskog odbora ujedno i Županijskog odbora ŽSB Radoje Vidović, načelnik Renato Pejak, ministar Feliks Vidović i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB Nikica Tomić.

„Drago mi je da smo mogli predložiti da Radoje bude kao treći na listi HDZ-a ispred 11. Izborne jedinice za Sabor RH odnosno da imamo predstavnika iz Središnje Bosne, iz vašeg Kreševa, i bilo bi naivno propustiti ovu priliku. To je čast i privilegija koju ste vi i zaslužili“ kazao je predsjednik Čović koji je u sklopu dvodnevne posjete Središnjoj Bosni, nakon jučer Viteza i Busovače te danas Kiseljaka i u Kreševo došao razgovarati primarno o lokalnim izborima, izborima sa Sabor RH ali i kako je kazao, kako bi svi zajedno i na ovoj lokalnoj razini prokomentirali aktualnu političku situaciju. S tim u vezi, dodao je kako je za Hrvate u BiH važno tko će biti na vlasti u Hrvatskoj.

Radoje Vidović je izrazio  zadovoljstvo posjetom, predstavio stanje u Općinskom odboru, koji prema njegovim riječima dobro funkcionira, sjednice se dodao je, redovito održavaju a suradnja sa izvršnom vlasti, Općinskim vijećem i načelnikom je dobra i većih problema nema. Osvrnuo se na gospodarsko stanje i probleme uzrokovane pandemijom, kazavši kako je određeni broj ljudi ostao bez posla ali da se stanje popravlja te zahvalio gospodarstvenicima koji unatoč padu prihoda nisu otpuštali radnike.

Iznimno dobrom je ocijenio i suradnju s višim razinama vlasti a posebno je zahvalio u svoje osobno i u ime cijelog Općinskog odbora za čast da bude na listi za Sabor RH i to na iznimno dobroj poziciji, trećem mjestu.

U kontekstu predizbornih kampanja, spomenuo je održavanje kontakta s ljudima u dijaspori kazavši kako su pozitivne reakcije prilikom svake posjete ili zajedničke aktivnosti te da će suradnja biti nastavljena, dugoročno s ciljem obostrane koristi i zadovoljstva.

„Pandemija je usporila ali nije zaustavila projekte“ kazao je načelnik Pejak izdvojivši radove na regionalnoj cesti Kreševo - Kiseljak, nazvavši je žilom kucavicom za općinu Kreševo.

Cesta je rekonstruirana i sada predstavlja jednu modernu prometnicu zahvaljujući prije svega sredstvima Vlade ŽSB a riječ je o investiciji od preko 4  milijuna KM. 

„Infrastrukturni radovi kada su u pitanju ceste, idu dalje, radova ima još, od proširenja prometnice, nogostupa, radova na cesti prema Lepenici. Aneks sportske dvorane je završen, put prema Tarčinu spojen, muzej Franjevačkog samostana će uskoro, sa cijelom zbirkom i cjelokupnom ostavštinom biti  otvoren za javnost. Vršeni su radovi na rekonstrukciji korita rijeke, uređenje šetnica i još mnogo toga“ kazao je načelnik Pejak te spomenuo i investicije na utopljavanju zgrada institucija od kojih je naredna zgrada Doma zdravlja.

„Sve ovo ne bismo mogli vlastitim sredstvima nego pratimo sve natječaje sa viših razina zahvaljujući našim dužnosnicima kao i stranim veleposlanstvima poput Republike Češke, Bugarske ali i prije svega Vlade RH preko Državnog ureda za Hrvate izvan RH pa i u manjem iznosu, pokušavamo nešto i preko projekata EU“, dodao je načelnik spomenuvši i neke konkretne gospodarske investicije poput one tvrtke Sarajevski Kiseljak koja je otvorila punionicu vode u Kreševu a prema njegovim riječima uskoro će privatnom investicijom donekle biti riješen i nedostatak smještajnih kapaciteta kada je riječ o turizmu.

„Ohrabrujući su podaci oko zapošljavanja nakon određenih negativnih trendova uzrokovanih pandemijom a prometna otvorenost ipak daje nadu da će investicija biti još više“ zaključio je načelnik.

Ljerka Marić predsjednica Zajednice žena i Boris Marić predsjednik Mladeži predstavili su aktivnosti svojih organizacija istaknuvši odličnu suradnju svih struktura stranke u ovoj općine.

Tradicionalne braniteljske igre ove su godine ponovno trebale biti u Kreševu no prema riječima Nikice Tomića, koji se osvrnuo na braniteljsku populaciju i problematiku s kojom se suočava, ovaj projekt je sada neizvjestan zbog pandemije, stoji u priopćenju HDZ BiH.

Dnevnik.ba