StoryEditor

Čović u društvu Grabar-Kitarović, Putina i Macrona pratio finale SP

Piše D  /  15.07.2018., 10:07h

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović je završnu utakmicu Svjetskog prvenstva u nogometu pratio u društvu ruskog predsjednika Vladimira Putina, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

U prijateljskom raspoloženju su bodrili dvije reprezentacije, koje su zasluženo osigurale sudjelovanje u veličanstvenom duelu koji odlučuje prvaka svijeta.

Čović se predsjedniku Putinu zahvalio na gostoprimstvu i sjajnoj organizaciji prvenstva, ali i ruskom narodu koji je tijekom natjecanja ugostio navijače iz cijelog svijeta, te pokazao svoje dobronamjerno i prijateljsko lice.

Kazao je još kako Moskva danas odiše kozmopolitskim i sportskim duhom, koji bez sumnje šalje pozitivnu sliku u cijeli svijet. Predsjedniku Macronu je poželio sreću u finalnom duelu, te izrazio spremnost za realizacijom skorog bilateralnog susreta. Složili su se da večeras treba pobijediti bolja momčad.

Predsjednici Grabar-Kitarović je također poželio sreću i uspjeh. U prijateljskom razgovoru je istaknuo kako je današnji dan poseban i za Hrvate BiH, jer je uspjeh hrvatske reprezentacije ujedno i uspjeh hrvatskog naroda u cjelini, koji je s nestrpljenjem i radošću iščekivao nastup svoje reprezentacije i u svojoj domovini BiH.

Usprkos nadanju i očekivanjima, na kraju susreta je Čović čestitao predsjedniku Macronu na pobjedi momčadi njegove zemlje, koja je po drugi puta postala nogometni prvak svijeta, stoji u priopćenju iz Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 08:11