StoryEditor

Čović u Brčkom: Sve ono što radimo jest da se osigura mir i prosperitet na ovim prostorima

Piše D  /  15.05.2024., 09:21h

osebno me veseli, da čak i ako bude neki ogledni primjer i mogućnost da sagledamo neki novi koncept organiziranja izbora za četiri godine, da ove godine provjerimo neku od destinacija te da to bude i ovdje upravo u Brčkom – odgovorio je Čović novinarima na pitanje može li se očekivati da u Brčko distriktu, sa svojom specifičnosti, bude primijenjen način glasanja i brojanje glasova u skladu sa novim izbornim pravilima.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izjavio je sinoć da bilo kakve izmjene Izbornog zakona u BiH ne mogu utjecati bitnije na volju hrvatskog naroda u Brčko distriktu.

On je nakon sastanka u Brčkom s rukovodstvom i članovima organizacije HDZ-a za Brčko distrikt rekao da je siguran kako će ta stranka sa svojim partnerima imati izvrstan izborni rezultat.

image

Čović s izaslanstvom HDZ-a BiH u Brčkom

HDZ BIH -

– Posebno me veseli, da čak i ako bude neki ogledni primjer i mogućnost da sagledamo neki novi koncept organiziranja izbora za četiri godine, da ove godine provjerimo neku od destinacija te da to bude i ovdje upravo u Brčkom – odgovorio je Čović novinarima na pitanje može li se očekivati da u Brčko distriktu, sa svojom specifičnosti, bude primijenjen način glasanja i brojanje glasova u skladu sa novim izbornim pravilima.

image

Čović u Brčkom

HDZ BIH -

On je rekao da je došao u Brčko kako bi razgovarao o svim temama te kako se može pomoći s viših razina vlasti u BiH.

– Siguran sam da naša dobra organiziranost u Brčkom s dopredsjednikom stranke Antom Domićem na čelu i svi mi koji dobro sagledavamo probleme ovdje što je jedan poticaj svim žiteljima Brčkog kako bi se ovaj prostor trajno zaštitio od bilo kakvih negativnih utjecaja – naglasio je Čović i dodao da sve ono što rade kao stranka jeste da se osigura mir i prosperitet na ovim prostorima.

Prema njegovim riječima svi oni koji su davno otišli odavde zbog raznih nesigurnosti trebaju jednostavno prepoznati da nema ljepšeg mjesta za život nego ovo ovdje, te da je na političarima da to prakticiraju.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 09:21