StoryEditor
"Proces protiv NN osoba"

Čović: Tužiteljstvo BiH pokrenulo istragu o tome zašto nije provedena presuda Ljubić

Piše Desk  /  01.02.2024., 08:34h

Tužiteljstvo je pokrenulo proces protiv NN osoba da se utvrdi radi čega to nije provedeno. A ta presuda se odnosi upravo na predmet Ljubić, za koji su mnogi tvrdili ovdje da je to davno provedeno, rekao je Čović.

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH, rekao je na jučerašnjoj sjednici tog Doma, kako iz Tužiteljstva navode da imaju "vrlo jasan, pisani stav Ustavnog suda BiH od 17. siječnja, gdje je vrlo precizno objašnjeno da presuda Ljubić nije provedena". 

"Ustavni sud vrlo precizino naveo u dopisu Tužiteljstvu da presuda Ljubić nije provedena" 

"Jedan od novih razloga pojavio se i danas, kad smo imali sjednicu Kolegija, kada smo po točki dnevnog reda imali dopis Tužiteljstva BiH, kojim se traži od Parlamentarne skupštine BiH da se očituje o tome zašto nije provedena presuda Ustavnog suda broj U-23/14. Tužiteljstvo je pokrenulo proces protiv NN osoba da se utvrdi radi čega to nije provedeno. A ta presuda se odnosi upravo na predmet Ljubić, za koji su mnogi tvrdili ovdje da je to davno provedeno", kazao je Čović.

Iz toga i puno drugih razloga predlažemo, dodao je Čović,  da taj proces ne bi završio danas negativno, da ide u redovitu proceduru. 

 

Oboren prijedlog SDA o tehničkim izmjenama Izbornog zakona 

"Tako bismo dali šansu da ono što je usvojeno u Zastupničkom domu, mimo govora predsjednika pet političkih stranaka, popravi", rekao je. 

Podsjetimo, na sjednici Doma naroda Parlamenta BiH jučer je oboren prijedlog SDA o tehničkim izmjenama zakona kojima bi se Središnjem izbornom povjerenstvu dale, ne samo pravne nego i političke ovlasti. 

Dnevnik.ba 

20. srpanj 2024 20:39