StoryEditor

Čović: Trajno ćemo baštiniti vrijednosti Herceg Bosne

Piše D  /  01.04.2019., 01:04h

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović dana sje u Mostaru komentirao reakcije bošnjačke javnosti na njegov govor koji je održao tijekom Sabora Hrvatske zajednice Herceg Bosne u kojem je naglasio kako tamo gdje nije bilo Herceg bosne danas Hrvati u političkom smislu ne postoje.

„Zanimljivo je da 20 i više godina od organiziranja i ponovnog pokretanja Hrvatske zajednice Herceg Bosne kao udruženja građana netko se sjetio da smo imali i Sabor. To je bio redoviti Sabor i ništa više od toga. Na tom Saboru sam održao govor kao predsjednik HNS-a. Jasno sam rekao da tamo gdje nije bila organizirana HZHB danas Hrvata kao političkog naroda ni nema“, rekao je Čović.

Herceg Bosna je institucija, dodao je, koja je djelovala kao i druge dvije na prostoru BiH.

„Ona je kao takva ugrađena u Washingtonski i Daytonski mirovni sporazum. Nadam se da ćemo trajno baštiniti vrijednosti Herceg Bosne, bez namjere da povrijedimo bilo koga tko je u tom vremenu imao problema. Isto su tako problema imali Hrvati u nekom drugom području. To ne sugerira bilo kakav odnos prema povijesti. Kad sam ja osobno u pitanju, nedvosmislen mi je stav“, izjavio je Čović.

J.G. / Dnevnik.ba

17. travanj 2024 19:24