Article_Top_970x250

Čović: Težiti rješenjima koja garantiraju punu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda

Susret S CORMACK I WIGEMARKOM

Čović: Težiti rješenjima koja garantiraju punu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda

sij 16, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Sugovornici su zaključili da je u cilju iznalaska potrebnih rješenja u narednom razdoblju potrebno dodatno intenzivirati razgovore parlamentarnih stranaka, kako bi bilo omogućeno potpuno provođenje izbornih rezultata nakon općih izbora u listopadu 2018.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je danas s veleposlanicom SAD-a u BiH Maureen Cormack i specijalnim izaslanikom EU u BiH Lars-Gunnarom Wigemarkom o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te stanju reformi.

Naglasak je stavljen na nužne izmjene Izbornog zakona u svim njegovim elementima koja zahtijevaju efikasna rješenja, u skladu s europskim standardima i relevantnim odlukama Ustavnog suda BiH.

To se odnosi na utvrđivanje načina izbora članova Predsjedništva BiH, izaslanika u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, organiziranje izbora u Mostaru, kao i realizaciju niza međunarodnih preporuka koje za cilj imaju unapređenje efikasnosti i transparentnosti izbornog procesa, prenosi Fena.

Čović je istaknuo kako je nužno težiti rješenjima koja istovremeno unaprjeđuju europsku perspektivu BiH i garantiraju punu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda kroz dosljednu primjenu načela legitimnog predstavljanja u izbornom procesu.

Sugovornici su zaključili da je u cilju iznalaska potrebnih rješenja u narednom razdoblju potrebno dodatno intenzivirati razgovore parlamentarnih stranaka, kako bi bilo omogućeno potpuno provođenje izbornih rezultata nakon općih izbora u listopadu 2018., te na taj način kreirale pretpostavke za daljnje reformske aktivnosti od vitalnog značaja za BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250