StoryEditor
mostar

Čović se sastao sa Sattlerom, razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji i funkcioniranju vlasti

Piše fena  /  06.10.2023., 10:46h

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sastao se u petak u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s veleposlanikom Johannom Sattlerom, šefom izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH.

Sastanku su nazočili i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto i međunarodni tajnik HDZ-a BiH Josip Brkić.

Tijekom susreta razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH, te provođenju ključnih reformskih procesa, izvijestili su iz HDZ-a BiH.

Čović je istaknuo kako je dobivanje kandidatskog statusa u prosincu prošle godine povijesni korak u napretku naše zemlje i njenom putu u Europsku uniju.

Rekao je i da fokus hrvatskih dužnosnika u tijelima vlasti ostaje usmjeren na daljnju provedbu 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije i ispunjavanje potrebnih uvjeta na putu prema punopravnom članstvu u EU.

Šef Izaslanstva EU u BiH Johann Sattler kazao je kako političkim dijalogom i kompromisom dužnosnici u BiH moraju doći do zajedničkih rješenja koji će rezultirati integraciji, stabilnosti i napretku BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH zahvalio je na podršci koju pruža EU i svi međunarodni partneri kako bi Bosna i Hercegovina u narednom razdoblju kroz set reformskih zakona ispunila kriterije i ostvarila napredak na putu ka Europskoj uniji, stoji u izvješću. 

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 21:23