StoryEditor

Čović sa suradnicima u posjetu Posavskoj županiji

Piše D  /  17.05.2019., 09:05h

Predsjednik Vlade Županije posavske Đuro Topić i predsjednik Skupštine Županije posavske Blaž Župarić primili su u petak predsjednika HNS-a i HDZ-a BiH Dragana Čovića i federalne ministre Jelku Milićević, Zoru Dujmović i Matu Jozića, a tema sastanka bila je potpora viših razina vlasti projektima koji se provode na području te županije.

U izjavi za novinare Topić je istaknuo da je svoje goste upoznao s aktivnostima županijskih vlasti te koja su očekivanja od federalne i državne razine u provedbi projekata na području Posavine.

- Upoznali smo visoke dužnosnike s programima rada Vlade i Skupštine, planom usvajanja zakona u našoj županiji, ali isto tako i s potrebom sufinanciranja određenih projekata. Uz ostalo radi se o projektima u cestovnoj infrastrukturi, u sektoru zaštite od visokih voda, odnosno vodoprivrednih objekata, sektoru zdravstva, komunalnoj infrastrukturi. Siguran sam da potpora s viših razina vlasti neće izostati - dodao je Topić, prenosi Fena.

Čović je obećao svu moguću potporu u provedbi zacrtanih ciljeva, istaknuvši dosadašnju dobru suradnju županijske i federalne razine vlasti.

- Sve ono što smo planirali završit ćemo u nekom doglednom vremenu, jer to možemo zajedničkim snagama. Bar jednom u mjesec ili dva bit ćemo ovdje i zajednički rješavati zajedničke probleme - poručio je prvi čovjek HDZ-a BiH.

Čović se osvrnuo i na Dane hrvatskog filma u Orašju, poručivši kako će u budućnosti ta kulturna manifestacija biti podignuta na još višu razinu. Dodao je kako će se u Orašju odati dužna počast doajenu hrvatskog glumišta Ivi Gregureviću, utemeljitelj tog filmskog festivala, koji je preminuo u siječnju ove godine.

- U planu je podizanje spomenika, moguće i spomen kuće Ive Gregurevića. To nije samo posavski projekt, nije samo bh. projekt, mnogo je to šire, jer je i uloga Ive Gregurevića bila takva. Ujedno to je pravi način da pošaljemo poruku kako promišljamo o prostoru Orašja i naše Posavine – poručio je Čović.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:36