Article_Top_970x250

Čović s Tuskom: Zaštita jednakopravnosti naroda kroz izmjene Izbornog zakona ključni za BiH

bruxelles

Čović s Tuskom: Zaštita jednakopravnosti naroda kroz izmjene Izbornog zakona ključni za BiH

sij 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Izmjene izbornog zakonodavstva omogućit će legitimno predstavljanje nezavisne političke volje konstitutivnih naroda na svim razinama vlasti i održavanje izbora u Gradu Mostaru- rekao je predsjednik HDZ-a BiH.

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović predvodio je izaslanstvo HDZ-a BiH u ponedjeljak na sastanku s predsjednikom Europske pučke stranke (EPP) Donaldom Tuskom.

Dužnosnici su prilikom sastanka govorili o odličnoj suradnji, trenutnoj političkoj situaciji, izbornom zakonodavstvu i kandidatskom statusu BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH, prenosi Fena.

Čović je istaknuo pozitivne procese u BiH, poput uspostave Vijeća Ministara BiH.

Naglasio je kako su stabilni politički odnosi i zaštita jednakopravnosti kroz izmjene Izbornog zakona ključni za BiH i njezine žitelje.

-Izmjene izbornog zakonodavstva omogućit će legitimno predstavljanje nezavisne političke volje konstitutivnih naroda na svim razinama vlasti i održavanje izbora u Gradu Mostaru- rekao je predsjednik HDZ-a BiH.

Po njegovim riječima, hrvatski politički predstavnici ustrajno i snažno opredijeljeni za članstvo BiH u EU, ispunjavanje reformskih procesa, jačanje vladavine prava, socio-ekonomsko osnaživanje i europsku BiH.

Na sastanku je iskazana potpuna posvećenost europskom putu BiH, partnerstvu unutar najsnažnije europske političke obitelji i daljnjoj suradnji, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba