StoryEditor
zagreb

Čović s Plenkovićem: Izborni zakon i legitimno predstavljanje ostaju prioritet

Piše desk  /  04.09.2023., 12:35h

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sastao se u Zagrebu sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima BiH i Hrvatske te nizu drugih pitanja.

Između ostalog, jedna od tema o kojoj se razgovaralo bila je i Izborni zakon Bosne i Hercegovine.

"Razgovarali smo o bilateralnim odnosima i suradnji te europskom putu BiH. Značajan napredak ostvaren je nedavnim usvajanjem reformskih zakona Europske unije. Izborni zakon i zaštita legitimnog predstavljanja ostaju prioritet", poručio je Čović.

Andrej Plenković nije komentirao rezultate sastanka, ali se prije nekoliko dana na sjednici Vlade Hrvatske osvrnuo na presudu "Kovačević" Europskog suda za ljudska prava.

"Primili smo na znanje ovu presudu, ali isto tako ponavljamo vrlo jasno da ćemo se zauzimati za legitimno predstavljanje i jednakopravnost konstitutivnih naroda i svih drugih koji žive u BiH. Protiv smo politike i prakse nametanja hrvatskom narodu drugih predstavnika u najviša tijela. To se opetovano ponavlja sa izborom članova Predsjedništva i to već četiri puta u zadnjih 16 godina se dogodilo", rekao je Plenković.

Dnevnik.ba

13. srpanj 2024 18:15