StoryEditor

Čović s Nelsonom: Nužno provesti dogovor o Izbornom zakonu

Piše D  /  20.10.2020., 02:10h

Dužnosnici su razgovarali o lokalnim izborima, političkim prilikama, euroatlantskim integracijama i ekonomskoj situaciji.

Govoreći o političkoj situaciji, Čović nužnim je istaknuo realizaciju dogovora o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, rekavši da ostvareni konsenzus ne smije biti zanemaren. Istodobno je naglašena važnost Lokalnih izbora za izgradnju snažne demokracije i puta ka EU.

Lokalni izbori moraju reflektirati neovisnu političku opredijeljenost svih konstitutivnih naroda – izjavio je Čović, ističući važnost legitimnosti političkih predstavnika na svim razinama vlasti. Naglasio je i stav hrvatskih dužnosnika o izdvajanju Mostara iz izbornog procesa.

Uvažavajući činjenicu da je novi zamah osobito važan za ostvarenje napretka ka članstvu BiH u Europskoj uniji i NATO-u, hrvatski politički dužnosnici nastavljaju rad na intenziviranju euroatlantske perspektive.

Istaknuta je i pomoć koju su Sjedinjene Američke Države iskazale BiH u nadvladavanju posljedica COVID-19. Tom prilikom, dužnosnici su iskazali uvjerenje u daljnju suradnju na unaprjeđenju dugoročnog razvoja i stabilnosti Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 21:21