StoryEditor
hercegovina

Čović s Milasom, predsjednicima županijskih vlada te gradonačelnicima HDZ-a na sastanku u Ravnom

Piše fena  /  17.06.2022., 19:00h

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, predsjednici županijskih vlada, gradonačelnici i načelnici gradova i općina koji su izabrani iz HDZ-a BiH te državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, danas su u općini Ravno održali sastanak.

Redovni sastanak koji se organizira u ovome formatu dužnosnici su iskoristili za razgovor o aktualnoj političkoj situaciji, pripremi za Opće izbore 2022. godine te sufinanciranje projekata od značaja za jedinice lokalne samouprave do kraja 2022. godine, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Domaćin sastanka Andrija Šimunović, načelnik općine Ravno, naglasio je strateško značenje ove općine, govoreći o projektima za razvoj turizma, kvalitetnoj infrastrukturi, prekograničnoj suradnji i razvoju Ivanice.

Istaknuo je veliki turistički potencijal Općine Ravno kroz špilju Vjetenicu i samu povezanost s Dubrovnikom, a posebno važnim je ocijenio projekt spajanja Ravnog na prometni pravac Neum-Stolac.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas osvrnuo se na prošlotjedno uručivanje ugovora za projekte financirane u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata u BiH za 2022.godinu.

- Riječ je o projektima koji pokrivaju brojna područja zdravstva, obrazovanja, kulture, socijalne skrbi, infrastrukture. Projekti otvaraju nova radna mjesta i stvaraju uvjete za nove perspektive razvoja, a njihovu posebnu vrijednost prepoznajem i u jačanju zajedništva i suradnje jednog naroda u dvije države koje će se nastaviti – rekao je Milas.

Dodao je kako je u ovoj godini potpora pružena za 45 projekata te je najavljeno daljnje jačanje Programa prekogranične suradnje.

Čović je na sastanku govorio o aktualnoj političkoj situaciji, ali i pripremi stranke za Opće izbore 2022, te se informirao o stanju na terenu.

Govoreći o predstojećim izborima, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je podvukao da se ovim sastancima moraju prepoznati problemi na terenu te raditi na njihovom otklanjanju.

Također, napomenuo je kako je danas održao sastanak s Općinskom odborom HDZ-a Ravno, te uoči otvaranja manifestacije "Neumsko ljeto 2022." s Općinskom odborom HDZ-a Neum.

Do kraja lipnja i početkom srpnja Čović će posjetiti sve općine i gradove i razgovarati sa stranačkim dužnosnicima kako bi ostvarili ciljeve koje smo zacrtali na ovim izborima, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 02:57