Article_Top_970x250

Čović razgovarao s Ivancovom: Hitno zaštititi društveno ugrožene grupe

zbog pandemije koronavirusa

Čović razgovarao s Ivancovom: Hitno zaštititi društveno ugrožene grupe

tra 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovom, s kojim je razgovarao o mjerama i stanju u području suzbijanja koronavirusa, razmatrajući postojeće kapacitete u područjima privrede i zdravstva.

Sada je ključno vrijeme, naglasili su, za poduzimanje sveobuhvatnih mjera koje će ograničiti negativno djelovanje krize, koja pogađa zdravstvene, ekonomske i sigurnosne sisteme. Istaknuli su, također, potrebu hitne zaštite društveno ugroženih grupa, radnika i poduzeća, kao i sveopću zaštitu građana BiH. 

Analizirajući trenutnu političku situaciju u BiH, ustvrdili su da su za uspješno ovladavanje krizom politička suradnja i stabilnost ključne komponente te da se mora učiniti sve kako se trajanje krize ne bi prolongiralo.

- Predsjedavajući Doma naroda PSBiH Čović zahvalio je ambasadoru Ivancovu na podršci službenicima BiH u suočavanju s izvanrednom epidemiološkom krizom, kao i na spremnosti pružanja pomoći BiH i zemljama u regiji zapadnog Balkana, potičući ekonomski oporavak i nadvladavanje pandemije koronavirusa – priopćeno je iz Čovićevog kabineta.

Dnevnik.ba