StoryEditor
predsjednik HDZ i HNS-a BiH

Čović: Ravnopravnost i nediskriminacija tri konstitutivna naroda i svih ostalih građana od najveće važnosti

Piše desk  /  19.07.2022., 20:43h

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović razgovarao je danas s visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH Christianom Schmidtom o čemu je izvijestio na svom službenom Twitter profilu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-Danas sam razgovarao sa Schmidtom. Ponovio sam da je ravnopravnost i nediskriminacija tri konstitutivna naroda i svih ostalih građana od najveće važnosti. Žao mi je što se BiH percipira kao zemlja koja nema dovoljno domaće snage da provede reforme, napisao je Čović na Twitteru.

Podsjećamo, sarajevski mediji od jučer izvještavaju o tome da visoki predstavnik Schmidt provodi konzultacije s političkim akterima te radi na nametanju izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH kako bi se provele presude Ustavnog suda BiH čime bi bilo onemogućeno da Bošnjaci izaberu šest Hrvata u Dom narod Parlamenta FBiH. U tome slučaju bilo bi moguće izbaciti legitimne političke predstavnike iz vlasti u FBiH.

Od tada bošnjački političari različitih provenijencija daju izjave u svrhu strašenja predstavnika međunarodne zajednice da se slučajno ne usudili napraviti bilo kakav, kako ga oni zovu, “ustupak Hrvatima”. Najdalje je otišao drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, koji je Schmidtu poručio da njegova eventualna odluka “neće proći bez posljedica.”

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:58