Article_Top_970x250

Čović primio u posjet časne sestre misionarke Vedranu Ljubić i Paskaziu Bushemere

mostar

Čović primio u posjet časne sestre misionarke Vedranu Ljubić i Paskaziu Bushemere

lip 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović primio je danas u posjet časne sestre misionarke Vedranu Ljubić i Paskaziu Bushemere.

Časna sestra Vedrana Ljubić, rodom je iz Uzdola i dugi niz godina djeluje kao misionarka i članica je redovničke Zajednice Kćeri Božje Ljubavi.

Govoreći o radu, sestra Ljubić je pojasnila kako više od dvadeset godina boravi u afričkoj državi Ugandi te svoje aktivnosti skupa sa drugim misionarima usmjerava na pomoć ljudima ali i na područje obrazovanja djece i mladih.

Također, ukratko je približila svoje misijsko poslanje te istaknula važnost i potrebu  misija u sve raznolikijim prilikama novog prožimanja naroda i kultura. Molitvena i materijalna pomoć velika je podrška svim misionarima, istaknula je sestra Ljubić.

Predsjednik Čović čestitao je časnim sestrama misionarkama na nesebičnom trudu i zalaganju u njihovim svakodnevnim zadaćama. „Uz vaše molitve, želje, vaša trpljenja i vaše granice, sigurno ste od velike pomoći misijama i ljudima u potrebi“, kazao je Čović, te naglasio spremnost da se, sukladno mogućnostima, uključi u potporu projektima koje Zajednica provodi.

Dnevnik.ba