StoryEditor
UPUTIO PISMO SUĆUTI

Čović povodom terorističkih napada u Tel Avivu: Najoštrije osuđujem ovaj podli, monstruozni i bezumni čin ubijanja nevinih ljudi

Piše desk  /  30.03.2022., 13:01h
To nije udar samo na Tel Aviv i državu Izrael, već na cjelokupno čovječanstvo, demokraciju i slobodu, kazao je Čović.

Nakon terorističkog napada u predgrađu Tel Aviva u kojem je ubijeno pet osoba, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je predsjedniku Izraela Isaacu Herzogu i predsjedniku Vlade Naftaliju Bennettu pismo sućuti, priopćeno je iz Sektora Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću, prenosi Oslobođenje.

- Duboko nas je potresla vijest o eskalaciji terorističkih aktivnosti i okrutnim napadima koji su se dogodili jučer u najnaseljenijim predgrađima Tel Aviva. Dozvolite mi ovim putem najoštrije osuditi ovaj podli, monstruozni i bezumni čin ubijanja nevinih ljudi, koji nije udar samo na Tel Aviv i državu Izrael, već na cjelokupno čovječanstvo, demokraciju i slobodu. Moj narod i ja izražavamo duboku solidarnost i iskrenu potporu narodu i vlasti Izraela u borbi protiv terorizma kojem se odlučnije no ikad, ujedinjeni u zajedničkoj borbi, moramo suprotstaviti svim raspoloživim sredstvima - naveo je Čović.

Podsjetimo, jučerašnji napad je treći ovakve vrste u Izraelu u posljednjih nekoliko dana. U napadu u Haderi u nedjelju, jedan od napadača je ubio dvije osobe, a prošlog četvrtka u terorističkom napadu u Beershebi stradale su četiri osobe.

- Jedanaest žrtava terora u jednom tjednu ujedno je i najveći broj žrtava još od 2006. godine kada je u napadu na autobus u Tel Avivu ubijeno 11 Izraelaca - piše The Times of Israel.

Prema pisanju izraelskih medija, terorist je imao 27 godina i dolazi iz sela Ya'bad koje se nalazi na sjeveru Zapadne obale. On je u prošlosti bio u zatvoru pola godine i radio je na crno na gradilištu u Bnei Braku.

Izraze iskrene sućuti Čović je u ime Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i u svoje ime uputio, osim predsjednicima države i Vlade, porodicama stradalih i cijelom izraelskom narodu.

Dnevnik.ba

14. ožujak 2023 16:17