StoryEditor
središnja bosna

Čović posjetio napadnutog kakanjskog župnika

Piše desk  /  15.09.2023., 17:33h

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas u Kaknju don Žarka Vujicu, župnika župe svetih Petra i Pavla.

Sve je neugodno iznenadila vijest o nedavnom napadu i načinu pljačke župnika Vujice, ipak, veseli činjenica što župnik Vujica nije ozlijeđen i što je sve dobro završilo. Župnik Vujica je ispričao kako se dogodio napad na njega, te da je sretan što je sve prošlo bez većih posljedica.

Čović je prilikom razgovora i posjete uputio podršku don Žarku ali i svim župljanima i vjernicima župe svetih Petra i Pavla u Kaknju. Uz podršku izrazio je očekivanje kako se ovakve stvari neće ponoviti, i da će nadležne institucije pojačati svoje aktivnosti i pronaći počinitelja.

-Osuđujem takav čin nasilja prema svećeniku i očekujem od nadležnih tijela da što prije nađu počinitelja i da odgovore što se dogodilo, kazao je Čović.

On i župnik Vujica pozvali su sugrađane Kaknja da sačuvaju tradiciju međusobnog razumijevanja, multietničnosti, poštovanja različitosti i zajedničkog života.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 03:23