StoryEditor

Čović posjetio Elektroprivredu u Mostaru, dočekao ga Marinko Gilja

Piše D  /  19.12.2017., 02:12h

Sastanku su nazočili i Predsjednik Nadzornog odbora, te članovi Uprave Društva.

Marinko Gilja, upoznao je Čovića s trenutačnim stanjem u poduzeću i koracima koje je poduzeo, kako bi poslovni rezultat u ovoj, hidrološki najlošijoj godini od osnutka EPHZHB bio što bolji.

„Posebno bih istaknuo da smo pri kraju našeg strateškog cilja, a to je izgradnja i puštanje u rad VE Mesihovine, u općini Tomislavgrad. Postavljena  su 22 agregata, ukupne instalirane snage 50,6 MW, s predviđenom godišnjom proizvodnjom oko 165 GWh električne energije. Sa zadovoljstvom naglašavam da je ovo prva vjetroelektrana u BIH, a s radom će početi u proljeće iduće godine", kazao je generalni direktor Gilja.

Direktor Gilja upoznao je Čovića i o drugim proizvodnim projektima  kao što su CHE Vrilo, VE Poklečani, VE Velika Vlajna/Jastrebinka, kao i o aktivnostima  pripreme za izgradnju malih hidroelektrana, solarnih elektrana, kao i elektrana na fosila goriva (RiTE Kongora). „Naglašavam, jedino smo elektroprivredno poduzeće u BiH koje proizvodi električnu energiju isključivo iz obnovljivih izvora, tj. hidroelektrana, a uskoro i iz vjetroelektrana", rekao je Gilja.

Predsjedatelj predsjedništva BiH Dragan Čović zahvalio je generalnom direktoru na prijemu i informacijama koje je dobio.

Posebno je zadovoljan projektima EP HZ HB d.d. Mostar za budućnost.

„Čestitam na postignutim rezultatima i što ste u ovim hidrološki nepovoljnim vremenima osigurali stabilno poslovanje EPHZHB, a potpunosti podržavam vaš rad i proizvodne planove", kazao je između ostalog Čović.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 22:18