StoryEditor

Čović: Ovo prevazilazi sve što sam očekivao od tih ljudi

Piše D  /  14.03.2019., 07:03h

- Ne čudi me da to ide preko institucija BiH, kada se nalazimo u stanju u kojem jesmo. Manipulirati na takav način, da dužnosnici jedne opcije to rade, prevazilazi sve što sam očekivao od tih ljudi. Neupućeni prenose vijesti i onda se moraju pravdati. Zabrinjavajuće je kada institucije dođu i izvrnu vrijednost i dezinformacije. Shvatit ću da je to bila potreba da se skrene pažnja javnosti - izjavio je Čović, prenosi Dnevni avaz.

Istakao je da moraju biti zabrinuti zbog postojanja skupina u Višegradu i drugdje, i onih koji su involvirani u institucije te žele dovesti uznemirenje.

Podsjetimo, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u srijedu je podigao pravu buru u BiH tvrdnjom kako su "hrvatski obavještajci" bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista (selefija), odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o hiljadama islamističkih ekstremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:39