Article_Top_970x250

Čović održao sastanak sa članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH Kiseljak

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a

Čović održao sastanak sa članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH Kiseljak

lip 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: HDZ BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, nakon jučerašnje sjednice HNS-a u Vitezu te posjete općinama Vitez i Busovača, jutros je posjetio općinu Kiseljak, točnije održao sastanak sa članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH Kiseljak.

Dočekao ga je predsjednik Odbora i načelnik Kiseljaka Mladen Mišurić-Ramljak, predsjednica Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda PSBiH i članica Predsjedništva stranke Lidija Bradara, predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina te drugi članovi Odbora ove općine.

"Drago mi je da sam ponovno u Kiseljaku, da imamo priliku popričati u svim aktualnostima, predizbornim aktivnostima kao i problematici funkcioniranja vlasti" kazao je predsjednik Čović na početku sastanka.

Načelnik je u uvodnom obraćanju ukratko predstavio trenutno stanje u Odboru odnosno stranci, aktivnosti koje su i tijeku i projekte na kojima se radi. Između ostaloga, spomenuo je broj od 1 270 članova stranke u Kiseljaku koji su organizirani u osam temeljnih ogranaka sa kojima članovi OO redovito održavaju sastanke.

Predsjednik Čović je i na sastanku u Kiseljaku još jednom istaknuo važnost odziva Hrvata u BiH na predstojeće izbore u Republici Hrvatskoj. "Danas je posljednji dan aktivne prethodne registracije a motiv našim ljudima može i treba biti i činjenica da je na trećem mjestu liste HDZ-a za 11. izbornu jedinicu Radoje Vidović iz Kreševa" kazao je dr. Čović.

S obzirom da je borba protiv pandemije još uvijek aktualna, načelnik je dao riječ i dr. Nini Babanu ravnatelju Doma zdravlja Kiseljak koji je predstavio trenutno stanje u Kiseljaku ali i sve poduzete aktivnosti u prethodnom razdoblju koje su dale značajne rezultate. Mjere zaštite, poput dezinfekcije javnih površina i dalje se vrše a predstavljene su i novosti glede izgradnje nove zgrade Doma zdravlja, što je kapitalni projekt ove općine i za koji je već dogovoren izvođač kada je u pitanju druga faza izgradnje.

Predstavnici općinskih službi su pak predstavili aktualno stanje kada je u pitanju gospodarstvo, stanje sa nezaposlenošću kao i pad prihoda uzrokovani također pandemijom a kao jedna od novosti predstavljena je aktivnost na javnoj raspravi oko uvođenje neradne nedjelje na području cijele općine.

Predsjedatelj Sabora Josip Kvasina pričao je o mjerama koje je Županija Središnja Bosna pripremila i provodila kao pomoć gospodarstvu a načelnik je, s obzirom da će rebalans Proračuna biti neminovan, kazao kako se pomoć viših razina vlasti itekako očekuje.

Predsjednik VTK, Kiseljačanin, Vjekoslav Vuković također je govorio o stanju u gospodarsku, projekcijama oporavka, najpogođenijim granama gospodarstva među kojima je svakako i turizam.

„Tim koji pobjeđuje, ne mijenjamo“ kazala je Lidija Bradara govoreći o predizbornim, dosadašnjim aktivnostima odnosno pripremi HDZ-a BiH u Kiseljaku za lokalne izbore. 

Dnevnik.ba