StoryEditor

Čović odigrao odličnu diplomatsku utakmicu u Mostaru s bugarskim premijerom

Piše D  /  10.04.2018., 04:04h

Stav Bugarske je i stav EU, Izborni zakon BiH treba mijenjati

Borisov: Bez izmjena Izbornog zakona moguća trajna blokada BiH

"Ovdje smo svjedočili izvrsno odigranoj diplomatskoj utakmici. Bez bošnjakog lidera Izetbegovića, dakle bez remetilačkoga faktora, hrvatski član Predsjedništva je u Mostaru povodom 21. međunarodnog Sajma gospodarstva okupio sve bitne lidere s jugoistoka Europe", kaže nam Zelenika.

Prava svrha okupljanja

"Iza zastora ljetnikovca, u opuštenom i prijateljskom ozračju, između ostalih, ugostio je i bugarskoga premijera Bojka Borisova čija zemlja trenutno predsjedava Europskom unijom. Iz toga se može odgonetnuti prava svrha ovoga okupljanja", kaže Zelenika. 

Tomislav Zelenika, foto: Ivan Crnjac / Dnevnik.ba

Okrenuo vodu na svoj mlin

"Jednim potezom, Čović je potvrdio savezništvo sa zemljama u okruženju i saveznicima unutar zemlje, okrenuo njihovu vodu kada je BiH u pitanju, na svoj mlin, pokazao međunarodnoj zajednici kako su upravo Hrvati ti koji pridonose pomirenju, dijalogu te regionalnoj suradnji na svim poljima, kako su Hrvati nositelji europskih vrijednosti.

No, ono što je najvažnije, ovim potezom dobili smo još jednoga moćnoga saveznika i u regiji i u EU, Bugarsku, čijega premijera je Čović upoznao sa stanjem stvari u BiH što je za ishod imalo izjavu Borisova u kojoj podržava izmjene izbornoga zakona odnosno, provedbu presude Ustavnoga suda BiH", zaključio je Zelenika u izjavi za Dnevnik.ba.

Ostale članke o Tomislavu Zeleniki pronađite na sljedećoj poveznici: OVDJE

I. Crnjac / Dnevnik.ba

 

26. travanj 2024 00:58