StoryEditor
Predsjednik HDZ-a BiH

Čović: "Očekujemo četiri delegata u Domu naroda BiH. Ovaj saziv SIP-a je napravio više štete nego koristi"

Piše desk  /  16.01.2023., 14:55h

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović obratio se medijima Mostaru nakon današnje sjednice predsjedništva ove stranke.

Čović se, između ostalog, osvrnuo i na rad Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP), navodeći da će se nakon formiranja vlasti pokrenuti procedura smjene članova SIP-a.

- Sasvim ćemo sigurno pokrenuti proceduru za razrješenje trenutnog SIP-a i imenovanje novog saziva. Predstavnički dom PSBiH svojom većinom treba razriješiti i sukladno poslovniku izabrati novo.

Pokazalo se da je ovaj saziv SIP-a napravio više štete nego koristi, a to se pokazalo za sve druge političke opcije. Možda je zadnji koji to traži HDZ. 

Mislim da i svi drugi to traže i mi ćemo ih podržati u razrješenju - poručio je Čović.

Odmah na početku svog obraćanja Čović je najavio da očekuje da će stranke okupljene unutar HNS-a imati četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Čović je izjavio da ostaje delegat Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine. Osim toga, otkrio je da će HDZ imati još tri delegata Marinu Pendeš, Zdenka Ćosića i Ivu Vincetića.

Lider HDZ-a je istakao kako će za predsjednika Doma naroda Parlamenta FBiH ponovo imenovati Tomu Martinovića, kako očekuju da će sutra biti formirane komisije te otvoriti procedure za izbor Predsjednika FBiH.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 00:42