StoryEditor
predsjednik hdz-a bih

Čović o trošarinama na gorivo i diferenciranoj stopi PDV-a: Moramo vidjeti pomaže li to zaista, čini li više štete ili koristi

Piše desk  /  14.03.2022., 14:17h
U Mostaru je održana sjednica Predsjedništva HDZ-a nakon koje se medijima obratio predsjednik stranke Dragan Čović.

Povodom odluke Zastupničkog doma Parlamenta BiH da usvoji diferenciranu stopu PDV-a i ukine trošarine na gorivo, kazao je da su i HDZ-ovi zastupnici sudjelovali i dali svoj doprinos u ovim temama. Kazao je da bi sljedeći tjedan trebala biti održana i hitna sedmica na ovu temu.

"Mi smo zakazali sjednicu, ali nismo mogli dogovoriti ovog tjedna pa je zakazano za 24. ovog mjeseca. Bilo je kolega koje su htjele hitnu sjednicu samo za određene točke. Do te sjednice ja sam jutros pismeno zatražio od predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministara financija u FBiH i RS-a da nam dostave osvrt na prijedloge. Želimo vidjeti što to znači, pomažemo li zaista ovim, pravimo li više štete ili koristi. Ako ukidamo trošarine, želimo znati što to znači, isto je i za PDV", rekao je Čović.

Čović je najavio i da će šef europske diplomacije Josep Borrell doći u srijedu u Sarajevo i da će tom prilikom s njim razgovarati predstavnici tri naroda.

"Nedavno sam s europskim dužnosnicima imao Zoom sastanak. Dogovorili smo se da se moramo vrlo brzo okupiti, mislim da i Borrell dolazi tako da bi se donijeli zaključci da moramo odmah riješiti to pitanje. Mislim da će i sastanak biti tako formiran s predstavnicima tri naroda iz BiH", naveo je on.

Ističe da su Hrvati i Bošnjaci do sada imali "komociju bilateralnih razgovora", ali da, kad dođe do Parlamenta BiH, neće moći bez uključivanja srpskog naroda.

Izrazio je optimizam da će međusobni sastanci vrlo brzo biti i nastavljeni "jer vremena više nema oko toga". Smatra da će razgovori ići u istom tonu kao i do sada. Odnosno da će se fokusirati na rješavanje izbora u domove naroda, a nakon toga i u Predsjedništvo BiH.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:51