Article_Top_970x250

Čović o non-paperu: Trebamo napraviti reforme da ne bi govorili o razlazu u BiH

ogovorio novinarki

Čović o non-paperu: Trebamo napraviti reforme da ne bi govorili o razlazu u BiH

tra 16, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva/Ilustracija

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sastao se u Kiseljaku s gradonačelnicima i načelnicima izabranim ispred te stranke, nakon čega je odgovarao na pitanja novinara na pres-konferenciji.

“Jasno je da je nešto negdje zapisao, a je li baš onako kako se predočava javnosti… Toliko o tome ima li ga ili nema. Imate i demanti pa onda zašto špekulirati o nečemu što niko nije vidio. Iz Hrvatske onaj koji je došao je jasan i uz potporu nekoliko članica Europske unije i jučer je dobio punu potporu, ali na isti način je dobio usuglašen tekst kad je u pitanju američka administracija. Trebamo napraviti reforme u BiH da ne bi govorili o razlazu u BiH, jer ako poštujemo Ustav, onda je sve po mojim mjerilima u redu, a ako se nešto treba mijenjati u Ustavu, onda po ustavnim procedurama trebamo se dogovoriti kako to i promijeniti“, rekao je Čović na pitanje reporterke N1.

Kazao je i da su male šanse da se u Ustavu nešto promijeni.

Ponovio je kako će biti toliko špekulanata oko BiH jer je bilo i zadnjih 30-ak godina, tako da to ne treba iznenaditi.

“Bitno je da li nas zanima da stvorimo europski sustav vrijednosti i da li iskreno želimo u integracijske procese, a da će uvijek biti različitih špekulanata – bit će koliko mi unutra budemo jaki to će biti naša funkcionalnost. Ima li smisla da imamo ovako troškovnu vlast: 13 vlada, 13 skupština… Morat ćemo na tome zajedno raditi, svi iz vana dobro došli su, ali ne da razvlašćujemo“, kazao je.

Dnevnik.ba