StoryEditor
šef hdz-a bih

Čović o kandidaturi Krišto: Imamo najpametnije i najljepše biće koje može ponuditi svoje životne vrijednosti, ja sam neviđeni kandidat

Piše desk  /  30.06.2022., 13:49h

“Mislim da mogu kazati - Darijana Filipović je nositeljica liste za HNŽ i ZHŽ, za središnju Bosnu i zenički prostor Marinko Čavara, to mogu reći, ujutro će biti definirano sve”, zaključio je Čović.

"Imamo najpametnije i najljepše biće koje može ponuditi svoje životne vrijednosti koje gradi u posljednjih 20 godina", rekao je Dragan Čović za kandidaturu Borjane Krišto za hrvatsku članicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Komentirao je i to što on neće biti na kandidatskim listama rekavši da je "neviđeni kandidat i ako ga nema na njima".

Predsjedništvo HDZ-a BiH je jednoglasno potvrdilo njenu kandidaturu.

“Mislim da ispred sebe imamo tri mjeseca kvalitetne kampanje i priliku graditi je na svježIni u politikama. Ona je jedan od onih zagovornika vrijednosti BiH kojim se Hrvati ponose. Vjerujem da će kampanja biti korektna i rasterećena. Dočekali smo na kraju šestog mjeseca da usvajamo proračun i to je signal da ćemo konačno uvažavati Ustav BiH”, kaže Čović.

“Imamo najpametnije i najljepše biće koje može ponuditi svoje životne vrijednosti koje gradi u posljednjih 20 godina”, kaže Čović za Krišto.

Rekao je da je posao završen s listama za Opće izbore i da nije kandidat ni na jednoj od njih.

“Nisam kandidat na bilo kojoj listi, ali sam neviđeni kandidat na svim listama. Imat ćemo zajedničkog kandidata za predsjednika Republike Srpske ispred HNS-a”, kaže Čović i dodaje:

“Mislim da mogu kazati - Darijana Filipović je nositeljica liste za HNŽ i ZHŽ, za središnju Bosnu i zenički prostor Marinko Čavara, to mogu reći, ujutro će biti definirano sve”, zaključio je Čović, prenosi N1.

Dnevnik.ba

02. listopad 2022 01:38