StoryEditor
šef hdz-a bih

Čović o jučerašnjem prosvjedu: Riječ je o ljudima zarobljenim u prošlosti, neka ondje i ostanu. Mi se okrećemo budućnosti ove zemlje

Piše desk  /  25.10.2022., 08:46h

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović komentirao je jučerašnji prosvjed ispred OHR-a na kojem su se okupili protivnici izmjena Izbornog zakona BiH.

Čović je, govoreći o prosvjednicima, rekao da je riječ o ljudima koji su zarobljeni u prošlosti.

"Uvijek netko nešto prosvjeduje oko nametnutih ili nenametnutih odluka. Meni je žao da još uvijek ima ljudi koji su zarobljeni u prošlosti. Ja mislim da je vrijeme, izborni procesi su pri kraju, da ćemo imati proglašene izborne rezultate i da se trebamo okrenuti europskoj budućnosti BiH, izgradnji izvršne i zakonodavne vlasti i osiguranju potpune jednakopravnosti tri naroda u BiH. Svi oni koji bi voljeli to uraditi na jedan drugačiji način mislim da eliminiraju jedan narod", rekao je Čović.

Kao i Hrvatski narodni sabor, pozvao je hitnu uspostavu vlasti.

"Stalno se bave prošlošću. Ja im želim da ostanu u toj prošlosti, a mi ćemo se okrenuti budućnosti ove zemlje", zaključio je Čović govoreći o prosvjedima.

Inače, neformalna grupa građana je održala jučer prosvjed na koji je došlo manje od 1.000 ljudi. Održani su govori i postavljeni brojni zahtjevi Schmidtu koji se o tome nije oglašavao.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 02:11