StoryEditor

Čović o Izbornom zakonu: Jasno je vidljivo tko ne želi postići dogovor

Piše D  /  24.03.2021., 12:03h

Pitanje Izbornog zakona usmjerava sve procese koji dolaze i traženje nekakvog alibija za nepostizanje dogovora neće uspjeti”, rekao je Čović za Dnevni avaz.

Podsjećajući da su HDZ i SDA potpisali prošle godine političke sporazume o održavanju izbora u Mostaru i izmjenama Izbornog zakona BiH, o čemu su počeli razgovori dvije stranke, Čović je rekao da je SDA naknadno postavila zahtjeve koji se odnose na Vladu FBiH, pitanje Ustavnog suda FBiH i niza drugih stvari.

“Blokade kojima žele kupiti vrijeme da se ne postigne nikakav dogovor su nedopustive i jasno je vidljivo tko je politička opcija koja ne želi postići dogovor”, istaknuo je lider HDZ-a i poručio da će rekonstrukcija ili potencijalno formiranje nove Vlade FBiH ovisiti od dinamike razgovora o Izbornom zakonu BiH.

Ocijenivši da SDA nije do kraja uvjerena u vlastiti kapacitet i parlamentarnu podršku u Parlamentu FBiH, Čović je istaknuo da legitimni predstavnici hrvatskog naroda okupljeni oko HNS-a i HDZ-a imaju jasan stav, parlamentarnu snagu i kapacitet koji je nezaobilazan.

“Već smo odavno istaknuli da ili nova Vlada FBiH ili rekonstruirana mora imati jasnu programsku agendu i ključne ciljeve”, rekao je Čović i poručio da je HDZ dosljedan u inzistiranju na programu reformi koji obuhvaća širi reformski paket, pri čemu je pitanje Izbornog zakona BiH ključ svega.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 05:58