Article_Top_970x250

Čović nezadovoljan položajem Hrvata u Zenici: "Svaki Hrvat nam je važan"

obljetnica

Čović nezadovoljan položajem Hrvata u Zenici: "Svaki Hrvat nam je važan"

sij 25, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U obraćanju nazočnima, predsjednik Čović je naglasio kako ''već 15 ili 20 godina, svake godine dolazi na obilježavanje godišnjice HDZ-a u Zenici''.

''Svaki naš čovjek nam je bitan i zbog toga redovno s izaslanstvom dolazim ovdje. Moramo se sastajati s ljudima i razgovarati o svakodnevnim problemima. Nisam zadovoljan položajem Hrvata ovdje u Zenici, ali isto tako ni drugi narodi ne mogu biti zadovoljni u mjestima gdje su oni manjina.

Moramo svi skupa puno više uraditi da bi svima bilo bolje i moramo izgraditi ambijent u kojem će se bolje živjeti'', kazao je predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, koji je boravio na obilježavanju 28. godišnjice osnivanja, rada i postojanja Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice BiH u Zenici.

Svečanoj akademiji u Hrvatskom domu "Kralj Tomislav", pored velikog broja članova i simpatizera, nazočilo je i izaslanstvo HDZ-a BiH. U obraćanju nazočnima, predsjednik Čović je naglasio kako ''već 15 ili 20 godina, svake godine dolazi na obilježavanje godišnjice HDZ-a u Zenici''.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Zenica Josip Dujmović u svom je obraćanju istaknuo da su Hrvati mukotrpno gradili temelje za život u Zenici posljednjih 28 godina i da ne smiju dozvoliti da se ti temelji sruše.

Naglasio je važnost zajedništva Hrvata u Zenici i stranaka koje ih okupljaju, kako se nikad ne bi ponovilo da nemaju svoje predstavnike u vlasti te kako bi mogli i u budućnosti nastaviti graditi temelje za opstanak Hrvata na području Zenice. Nazočnima se obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivo Tadić. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250