StoryEditor

Čović: Naša je pozicija jasna, borimo se za punu jednakopravnost, bez nas ne mogu ništa

Piše D  /  06.02.2019., 04:02h

Na početku sastanka Vidić je upoznao Čovića sa svim problemima i izazovima s kojima se ova lokalna zajednica susreće. Najveći naglasak stavljen je na otvaranje novih radnih mjesta što rezultira smanjenju odlaska mladih ljudi. Načelnik je prezentirao i urađene projekte u 2018. godini te one koji se planiraju za 2019. godinu.

Dotaknuo se i proteklih Općih izbora gdje je HDZ BiH u Čapljini ostvarila plebiscitarnu podršku svojih birača.

- Zajedništvo koje je hrvatski narod pokazao na ovim izborima daje nam za pravo da budemo uvjereni da ćemo na ovoj našoj zemlji i opstati i ostati gradeći kvalitetne uvjete za nas ali i sve druge s kojima živimo. Vjerujem da ćemo u zajedništvu ovaj rezultat i opravdati pred svim našim sugrađanima, kazao je Vidić.

‘‘Mi smo jasni: tražimo partnere s kojima možemo imati program u kojem je prva točna Izborni zakon, kad nađemo te partnere tad ćemo ići u vlast. Stvorit ćemo sve preduvjete da zakonodavna vlast funkcionira‘‘, rekao je tijekom posjete Čapljini čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Dodao je i da smo (op. a. Hrvati) dovoljno snažni da se izbore za punu jednakopravnost.

‘‘Oni ne mogu na bilo koji način utjecati na našu poziciju ovdje, mi smo dovoljno snažni da se izborimo za potpunu jednakopravnost‘‘, rekao je Čović.

Najavio je i očekivanje da se Federalni dom naroda popuni do kraja tjedna,

R. I. / Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 23:00