StoryEditor
predsjednik hdz bih

Čović nakon sastanka u Mostaru: Naše apsolutno opredjeljenje je Europska unija

Piše desk  /  01.06.2023., 17:49h

U Mostaru je danas održan sastanak izaslanstva koalicijskih partnera s državne razine vlasti HDZ-a BiH, SNSD-a i SDP-a BiH koje su predvodili predsjednici dr. Dragan Čović, Milorad Dodik i Nermin Nikšić, koji su se nakon sastanka obratili brojnim medijima.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je kazao da je riječ o redovnom mjesečnom sastanku, a cilj sastanka je stvoriti jedan prihvatljiv ambijent za učinkovitije funkcioniranje izvršne i zakonodavne vlasti, kako na razini Bosne i Hercegovine, tako i na razini Federacije BiH.

„Čini mi se da uz određene probleme, to ide pristojno i dobro, dobiva se jedna dinamika kada je u pitanju Vijeće ministara i parlamentarni rad. Mislim da u Vijeću ministara to koordiniranje već funkcionira, sve odluke se donose jednoglasno i to treba sada dinamizirati. To dinamiziranje se odnosi na posjetu gospodina Várhelyila gdje smo donijeli plan od 31 mjere za ovu godinu. Mi želimo da u paketu sve te mjere idu, jer naše apsolutno opredjeljenje je Europska unija i vjerujem da ćemo to staviti kroz ove naše mehanizme koordiniranja vrlo brzo. Vjerujem da se može raditi na klimi međusobnog povjerenja. Tamo gdje nešto nismo usuglasili ne moramo to stavljati u prvi plan. Osim toga, dogovorili smo da damo po jednu osobu, koja bi krenula sa pripremom Izbornog zakona, da primarno dogovorimo koncept, način rada i da odredimo ljude koji će na tome raditi. Moguće da će u prvom dijelu obuhvatiti pitanje SIP-a i mehanizama provođenja izbora, ali kasnije i sve druge teme riješiti, jer naša obaveza je da u šest mjeseci od izbora to završimo. Gospodin Dizdar je postavljen u ime SDP-a, gospodin Nović u ime SNSD-a i gospođa Filipović u ime HDZ-a“, kazao je Čović.

Dnevnik.ba

28. rujan 2023 16:38