StoryEditor

Čović na sastanku o izgradnji Hrvatskog kulturnog centra sv. Franjo u Tuzli

Piše D  /  29.07.2021., 23:20h

Tema radnog sastanka bila je mogućnost realiziranja zajedničke humanitarne aktivnosti i prikupljanje nedostatnih sredstava za dovršetak projekta, a kroz organiziranje donatorske večeri u Zagrebu, koja bi se trebala održati u četvrtak, 15. lipnja 2017. godine, priopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Sastanku su prisustvovali Milan Bandić, gradonačenik grada Zagreba, Goran Marić, ministar državne imovine RH, Renata Paškalj, veleposlanica BiH u RH, fra Marijo Divković, gvardijan Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Tuzli, Mijo Krešić, doministar sigurnosti BiH, Anđelko Leko, izvršni direktor HUP - Zagreb, te Ivan Bandić, konzul Republike Hrvatske u BiH sa sjedištem u Tuzli.

Franjevački samostan Sv. Petra i Pavla u Tuzli pokrenuo je projekt revitalizacije povijesne gradske jezgre Tuzle, Trg Slobode sa starim crkvištem, i izgradnju "Hrvatskog kulturnog centra sv. Franjo u Tuzli".

Projekt je od iznimnog značaj, ne samo za Hrvate u Tuzli, nego i za sve Hrvate Bosne i Hercegovine.

Kako je dinamika izvođenja radova uvjetovana prilivom donatorskih sredstava, hrvatski član Predsjedništva Čović pružio je potporu inicijativi da se u Zagrebu održi donatorska večer u cilju prikupljanja nedostatnih sredstava za dovršetak projekta izgradnje Centra u Tuzli, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:42