14.05.2022., Zagreb - Izaslanstvo HDZ-a polozilo je vijenac i zapalilo svijecu na grobu dr. Franje Tudjmana povodom 100. obljetnice njegova rodjenja. Dragan CovicPATRIK MACEK/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
zagreb

Čović na obilježavanju 100. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana

Piše desk  /  14.05.2022., 12:34h
Danas se obilježava 100. obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te se tim povodom u Zagrebu održava svečani program na kome nazoči i izaslanstvo HDZ-a BiH, koje predvodi Dragan Čović.

Izaslanstvo HDZ-a BiH prije znanstveno stručnog skupa, položilo je vijenac i zapalilo svijeću na grobu prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana, zajedno sa izaslanstvom HDZ-a koje je predvodio predsjednik Andrej Plenković, prenosi RTV HB.

U Preporodnoj dvorani Narodnoga doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održava se znanstveno-stručni skup pod nazivom “Uvijek i sve za Hrvatsku”, na kojem se obratio premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković te najbliži Tuđmanovi suradnici, utemeljitelji stranke, uglednici i stranački dužnosnici.

Prvi hrvatski predsjednik, Franjo Tuđman rođen je 14. svibnja 1922. godine u Velikom Trgovišću, a umro je 10. prosinca 1999. u Zagrebu.

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 11:48