Article_Top_970x250

Čović na izborima u Mostaru: 'Duboko sam uvjeren da ćemo imati predstavnicu iz BiH za Europski parlament''

predsjednik hdz-a bih i hns-a

Čović na izborima u Mostaru: 'Duboko sam uvjeren da ćemo imati predstavnicu iz BiH za Europski parlament''

svibnja 26, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Pogled.ba

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović glasovao je u Mostaru na izborima za članove u Europski parlament.

Čović je rekao kako očekuje dobru izlaznost na izbore jer je BiH ima prigodu biti dio europskog procesa izbora, biti dio europske infrastrukture.

„Duboko sam uvjeren da ćemo imati predstavnicu iz BiH za Europski parlament kao što smo imali i do sada ali bih želio da izlaznost bude barem 10 puta izraženija nego prije pet godina“, izjavio je Čović te dodao kako je za stanovnike BiH izrazito bitno izaći na ove izbore.

„Već odavno govorimo kako smo dio Europe, samo trebamo postati dio tih institucija. Davno smo predali, još 2015. godine kandidatski zahtjev. Još nismo dobili kandidatski status, ali na ovaj način postajemo dio europskog statusa. Nadam se da će to ubrzati sve odnose u BiH i da ćemo vrlo brzo otvoriti te procese i sustići naše susjede s istočne strane“, objasnio je Čović te poslao poručio da je glas snažan i da se čuje s prostora BiH u Europskom parlamentu. 

„To je još jedan veliki iskorak da govorimo o BiH različitim jezicima u Europskom parlamentu, a to onda jača jedan odnos europarlamentaraca prema ovom našem prostoru. Vjerujem da će potaknuti kada je u pitanju proširenje za ulazak“, rekao je. 

Predsjednik Čović je glasao na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Petra Bakule u Mostaru, prenosi Pogled.ba.

Dnevnik.ba