MOSTAR, 8. travanj (FENA) – Svetom misom, svečanim mimohodom te polaganjem vijenaca ispred središnjeg spomen obilježja ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače u Mostaru u ponedjeljak je završeno obilježavanje 32. godišnjice osnivanja Hrvatskog vijeća obrane (HVO).(Foto FENA/Branka Soldo)BRANKA SOLDO -
StoryEditor
lider HDZ-a bih

Čović: Moramo spriječiti blokadu Vijeća ministara, na Hrvatima je da budu poveznica

Piše desk  /  09.04.2024., 17:23h

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je danas kako očekuje da će tijekom skorih susreta s partnerima na državnom nivou spriječiti eskalaciju krize i blokadu državnog Vijeća ministara nakon najava vlasti Republike Srpske o toj blokadi i intervencija međunarodne zajednice.

Čović se u izjavi za medije u Mostaru ponovo usprotivio intervencijama međunarodne zajednice i najavio da će sljedećeg tjedna razgovarati s liderima stranaka koje čine vladajuću koaliciju na državnom nivou kako bi se nastavilo s europskim reformama, prenosi Klix.

"Moramo izvući ovu situaciju i izbjeći bilo kakvu potrebu dugoročne blokade u koju nas se evidentno želi uvući. Na nama je kao predstavnicima HDZ-a i Hrvatskog narodnog sabora da opet budemo poveznica na europskome putu, a nje nema bez funkcioniranja vlasti na svim razinama", rekao je Čović u izjavi novinarima.

Dodao je kako je moguće postići dogovor i spriječiti blokade.

"BiH ima svoju europsku budućnost i hrvatski narod, iako najmalobrojniji, ima odgovornost da predvodi ove procese i to će dalje raditi", rekao je Čović.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 18:23