StoryEditor
predsjednik hdz-a

Čović: "Imamo većinu u državnom i federalnom Domu naroda"

Piše desk  /  02.12.2022., 14:03h

Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH nakon sjednice ove stranke obratio se danas nakon sjednice Predsjedništva stranke. Čović je priopćio imena koja će ispred ove stranke biti mandatari u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i u Federaciji BiH.

Čović je kazao da je dogovoren pristup oko imenovanja određenih kadrova.

“Što se tiče Zastupničkog doma BiH Marinko Čavara, što se tiče predsjednice Federacije BiH kada dođe vrijeme predlaganja to bi bila gđa Lidija Bradara, a što se tiče hrvatske članice, to bi bila Borjana Krišto  za koju mislim da ćemo imati većinu da predsjedavajuća Predsjedništva pokrene proceduru imenovanja sukladno pravilnicima i procedurama”, objasnio je Čović.

S obzirom na to da SDA tvrdi da će imati većinu u Domu naroda FBiH u Klubu Bošnjaka, Čović je kazao da to neće utjecati na koalicioni sporazum potpisan sa “osmorkom”.

“Treba sačekati nekoliko sredina gdje se ždrijebanjem treba utvrditi tko je predstavnik negdje su ona i napravljena. Taj broj ne bi trebao utjecati na bilo koji način na naš sporazum”, naveo je Čović.

Kada je riječ o ministarskim pozicijama, Čović je kazao da će kao i do sada ministarstvo financija BiH voditi kadrovi njegove stranke.

Dnevnik.ba

05. veljača 2023 08:14