Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović u Zagrebu je razgovarao s ministrom financija u Vladi Republike Hrvatske Markom Primorcem.FENA -
StoryEditor
posjet hrvatskoj

Čović i Primorac: Vanjskopolitički uspjesi BiH i RH otvorili nove perspektive suradnje

Piše fena  /  30.01.2023., 20:58h

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović u Zagrebu je danas razgovarao s ministrom financija u Vladi Republike Hrvatske Markom Primorcem.

 Tijekom susreta je rečeno da su nedavni vanjskopolitički uspjesi dviju zemalja, dobivanjem kandidatskog statusa BiH i ulaskom Republike Hrvatske u Schengen i eurozonu, otvorili nove perspektive zajedničke i uske bilateralne suradnje institucija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske - saopćeno je iz Ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda PSBiH Dragana Čovića.

Kazano je kako zajednička strateška suradnja u pogledu ekonomije i jačanja životnog standarda daju posebne dimenzije u nastavku europskog puta BiH prema punopravnom članstvu u EU. Istaknuto je kako je Vlada Republike Hrvatske već sada jedan od najvažnijih partnera BiH u procesu integracije, kao i budućim koracima u preuzimanju pravne stečevine EU.  

Sugovornici su konstatirali kako je institucionalna povezanost u oblasti financija zajednički prioritet koji će omogućiti konsolidaciju svih procesa, osobito nakon financijskih izazova izazvanih pandemijom i posljedicama energentske krize - navodi se u priopćenju koje prenosi Ured za odnose s  javnošću PSBiH.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:23