StoryEditor
Banja Luka

Čović i Pranjić razgovarali o položaju Hrvata u RS-u

Piše fena  /  25.11.2023., 19:07h

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zajedno s dopredsjednicom HDZ-a BiH Darijanom Filipović sastao se danas u Banjoj Luci s Davorom Pranjićem, dopredsjednikom Republike Srpske (RS) iz reda hrvatskoga naroda te dopredsjednikom stranke, kao i predsjednicima gradskih i općinskih organizacija Regionalnog odbora HDZ-a BiH sjeverozapadna Bosna.

Tijekom susreta razgovaralo se o položaju Hrvata u Republici Srpskoj i u institucijama Republike Srpske, problemima hrvatske zajednice u ruralnim područjima, koji se ponajprije tiču cestovne infrastrukture, i projektima od interesa, pri čemu je istaknuta odlična suradnja sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH, ali i oko pomoći hrvatskoj zajednici u ovome entitetu s obzirom na predstojeće lokalne izbore 2024. godine.

Također, istaknuta je važnost europskog puta BiH koji je temelj napretka i stabilnosti te boljih uvjeta života svakodnevnog čovjeka, a za koji predvodi HDZ BiH, priopćeno je iz Ureda dopredsjednika RS-a.

Na kraju susreta zaključeno je da su međusobni susreti i razgovori s ljudima u lokalnim zajednicama temelj očuvanja zajedništva te da bi Banja Luka u skorijem vremenu trebala biti domaćin sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 06:34