StoryEditor
veleposlanik SAD-a

Čović i Murphy o političkoj situaciji, pregovaračkim procesima i predstojećem izbornom periodu

Piše fena  /  10.08.2022., 18:56h

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Dragan Čović održao je danas u Sarajevu sastanak s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država Michaelom Murphyjem, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i suradnji, te trenutnoj političkoj situaciji, pregovaračkim procesima i predstojećem izbornom periodu.

Čović je upoznao veleposlanika Murphyja s naporima koji se s hrvatske strane ulažu za stabilizaciju unutarnjih prilika, osobito ističući konstruktivnu ulogu u dosadašnjem pregovaračkom procesu o izmjenama Izbornog zakona, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

- Pravične izmjene Izbornog zakona i Ustava kojima ćemo zaštititi temelje ove države, u čijem su nam uspostavljanju pomogli upravo američki partneri, ali i otkloniti diskriminaciju i nejednakost pozitivno će utjecati na demokraciju, pluralizam i potrebne reforme u društvu – naglasio je Čović.

Naglašena su očekivanja za implementaciju potrebnih reformi na putu euroatlantskih integracija, kao i daljnja suradnja sa Sjedinjenim Američkim Državama koji su najznačajniji partner Bosne i Hercegovine. Bilateralni odnosi ocijenjeni su kao izvrsni - saopćeno je iz Ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda PSBiH Dragana Čovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Dnevnik.ba

02. lipanj 2023 16:49