StoryEditor
mostar

Čović i Lajčak u Mostaru o europskom putu BiH

Piše fena  /  15.04.2024., 21:19h

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastao se danas u Mostaru s Miroslavom Lajčakom, posebnim izaslanikom Europske unije za dijalog Beograda i Prištine te druga regionalna pitanja zapadnog Balkana, priopćio je Ured Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću pozivajući se na Čovićev ured.

Dužnosnici su tijekom radnog sastanka razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na reformski zamah, funkcioniranje vlasti i iskorake na europskom putu. Također, govoreno je o situaciji u regiji s naglaskom na važnost stabilnih odnosa i općih iskoraka u pogledu stvaranja poboljšanih socio-ekonomskih, pravnih i sigurnosnih prilika.

Čović je izrazio zadovoljstvo zbog ostvarenih iskoraka na europskom putu ističući da pred vlašću u skorijem vremenu predstoji donošenje nekoliko ključnih zakona, između njih i Izborni zakon Bosne i Hercegovine kojim će potpuno biti zaštićeni ustavna arhitektura BiH i prava tri konstitutivna naroda te ostalih žitelja.

Naglašeno je da su suradnja i dijalog, kako u državi tako i u regiji, ključni preduvjeti za ostvarenje dugoročne stabilnosti i napretka te kako politički lideri, osobito u Bosni i Hercegovini, moraju ostati posvećeni iznalaženju domaćih političkih rješenja koja će doprinijeti dugo iščekivanom napretku i izgradnji novih prilika na dobrobit svih žitelja.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 15:20