StoryEditor

Čović i Karamatić uz pomoć Zagreba i Moskve obnavljaju Herceg-Bosnu

Piše D  /  24.04.2018., 11:04h

"Gotovo je. Čim se raspišu izbori tražit ćemo revitalizaciju Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, u ovoj zemlji smo gazde HNS i ja", kazao je Karamatić na FTV-u, dodavši da Bošnjaci misle da su oni sami u Bosni i Hercegovini, ne računajući na Hrvate i Srbe.

Karamatićev nastup na FTV-u bio je dovoljan sarajevskim ekstremno-desnim strankama poput Građanskog saveza da ponovno upute niz uvreda na Karamatićev račun. 

"Tzv. HNS"

Građanski savez (GS) oglasio se priopćenjem kojim "najoštrije osuđuje opetovane prijetnje nasiljem koje je izrekao član tzv. HNS, Mario Karamatić". 

Naime, GS već dvije godine konzistentno upozorava bh. javnost na činjenicu da kamarila Dragana Čovića, uz punu podršku službenog Zagreba i Moskve, planira da nakon izbora krene u ostvarivanje ratnih ciljeva zločinačke Herceg-Bosne, tj. njenog udruženog zločinačkog poduhvata. Ponavljamo da je došlo vrijeme da oni koji imaju vlast u ovoj zemlji, posebno SDA i SBB, da počnu sa ubrzanim pripremama za obranu suvereniteta zemlje.

"Osovina zla"

Očekivanja da planirani pokušaj uništenja BiH osujete zapadne sile će osovini političkog zla Čović - Dodik dati dovoljno vremena da stvore nove činjenice na terenu nakon kojih će, u Miloševićevom maniru, tražiti uključenje međunarodne zajednice s ciljem legalizacije tog novonastalog stanja. U tom smislu je važno da Tužiteljstvo BiH, SIPA, FUP i Oružane snage BiH u najkraćem mogućem roku budu spremne na spriječavanje iredentističkog i separatističkog djelovanja na terenu.

"Čovićev trbuhozborac"

Otvorene prijetnje trbuhozboraca Dragana Čovića se ne mogu sagledati van konteksta naoružavanja MUP-a RS, stvaranja paravojnih formacija u RS, i planova za urušavanje državnih institucija koje iznosi SNSD. Iluzorno je očekivati da će službeni Beograd naglo prestati podržavati ostvarenje Dodikovih planova za stvaranje Velike Srbije.

Fizička prijetnja građanima

Smatramo da ključni cilj svih osviještenih i odgovornih birača, građana BiH, mora biti spriječavanje ostanka Dragana Čovića na mjestu člana Predsjedništva BiH. U tom smislu, GS će uraditi sve što je u našoj moći da biračima objasnimo težinu posljedica horor scenarija Čović-Dodik osovine u predsjedništvu BiH po budućnost naše zemlje i fizički opstanak većine njenih građana.

Građanima mora biti jasno da se ne smije ponoviti greška iz 1990. godine kada su glasovima onih koji će kasnije biti žrtve genocida u predsjedništvo ušli oni koji su taj genocid planirali i izveli koristeći kontrolu nad instrumentima države, stoji u priopćenju GS-a.

Podsjetimo, u nekoliko medijskih nastupa Karamatić je govorio o revitalizaciji Herceg-Bosne obzirom na činjenicu da se Izborni zakon vjerojatno neće donijeti i da će Hrvati kao politički narod biti prepušteni sami sebi jer voljom većinskog bošnjačkog nacionalizma neće moći sami birati svoje političke predstavnike u vlasti.

I. Crnjac / Dnevnik.ba

24. travanj 2024 04:00