StoryEditor

Čović i Dodik nakon sastanka: Vrlo brzo ćemo biti u prilici da sve finaliziramo

Piše D  /  15.11.2019., 01:11h

‘‘Opet ću biti preoptimističan, ali ja duboko vjerujem da je krajnje vrijeme da se uspostavi Vijeće ministara i čini se da nismo daleko od toga‘‘, rekao je Dragan Čović, čelnik HDZ-a BiH, nakon sastanka s Miloradom Dodikom, čelnikom SNSD-a. 

- Nema nikakvih problema s naše dvije stranke. Vrlo brzo ćemo biti u prilici da sve finaliziramo - dodao je Čović.

Dodik je rekao da postoji potpuno raumijevanje po svim pitanjima.

- Mi se dogovaramo u kontinuitetu. Imao sam priliku upoznati Čovića s namjerama Republike Srpske oko kršenja Daytonskog sporazuma, zaključcima Narodne skupštine Srpske. Ta vrsta priča oko formiranja Vijeća ministara je svakako zamorna. Mi imamo načelnu suglasnost i ne trebamo se ni dogovarati - poručio je Dodik, prenosi RTRS.

Istaknuo je da je za sve u BiH potrebna i treća strana.

Što se tiče odnosa na razini BiH, čelnik SNSD-a smatra da je pitanje ANP-a stavljeno da se spriječi neka druga pitanja poput Izbornog zakona. ‘

‘Manipulacija s izborom Hrvata bošnjačkim glasovima ima za cilj degradirati Hrvate i zato je potrebno doći do rješenja izbornog zakona koja će omogućiti da se svi komotno osjećaju. SNSD stoji iza takvih rješenja‘‘, rekao je Dodik i dodao kako i Srbi u Federaciji moraju imati svoje predstavnike ‘‘a ne neke spekulante koji rade kontra interesa Srba‘‘.

‘‘Nevjerojatno je da se to toliko vremena ne želi promijeniti‘‘, komentirao je Dodik Izborni zakon. 

- Volio bi da sam optimist poput Čovića, ali "zezatori" iz Sarajeva to mi oneomogućavaju - rekao je Dodik i dodao - Srest ćemo se ponovo, vjerujem u narednih 15 dana i pokušat ćemo sve završiti

Poručio je da BiH pomaže jasna i principijalna politika svih.

- Јedino oko čega se ne slažemo ja i Čović jest ovaj optimizam - naveo je Dodik.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:37