StoryEditor
Caritas biskupija Mostar-Duvno

Čović, Herceg i Ćosić posjetili Caritas

Piše fena  /  22.09.2021., 20:22h
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, u pratnji predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenka Hercega i predsjednika Vlade Županije zapadnohercegovačke Zdenka Ćosića, posjetio je Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan.

Tom prigodom ravnatelj Caritasa don Željko Majić upoznao je goste s radom i planovima Caritasa i karitativnih ustanova koje svakodnevno pružaju pomoć ljudima u potrebi.

Posebno je istaknuo cjelokupni bogati karitativni rad na području hercegovačkih biskupija, napomenuvši kako je rad ustanova omogućen zahvaljujući financijskoj pomoći inozemnih i domaćih dobročinitelja.

Također, razgovarano je o financiranju i održavanju ukupnog sustava Caritasovih ustanova i projekata, o radu Rehabilitacijskog centra za osobe s posebnim potrebama ''Sveta Obitelj'' u Mostaru, Doma za stare i iznemogle osobe s hospicijem ''Betanija'' u Čapljini, kao i ustanove dječji vrtić.

Na kraju susreta Čović, Herceg i Ćosić, svjesni potreba Caritasovih ustanova, ističući njihov značaj, kazali su kako će nastaviti financijski podupirati projekte i sve aktivnosti Caritasa hercegovačkih biskupija, sukladno raspoloživim mogućnostima, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 09:58