StoryEditor
Predsjednik HDZ-a BiH

Čović: "HDZ ništa ne blokira, slijedi formiranje Vlade FBiH"

Piše desk  /  06.03.2023., 13:26h

Predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović danas je u Mostaru izjavio da je Predsjedništvo ove stranke, čije je zasjedanje u tijeku, procijenilo da proces uspostave vlasti ide sporije nego se to očekivalo.

Ponovio je da su očekivanja bila takva da će i Vijeće ministara BiH i Vlada Federacije BiH biti formirana krajem prošle godine.

 -Vijeće ministara BiH smo dobili 26. siječnja, a tek smo dobili predsjednicu i dva potpredsjednika Federacije BiH. Nadati se da u ovih 30 dana taj proces možemo završiti i sad ćemo se posvetiti županijskim prostorima da taj posao završimo, s tim da znamo da HNŽ i SBŽ s uvjetno posebnim režimom rada moramo nekako kombinirati s Vladom FBiH - kazao je Čović.

Kazao je i da je stav HDZ-a jasan u smislu da je neprihvatljivo bilo kakvo zadiranje i u Ustav Federacije BiH i Izborni zakon BiH.

- Čini mi se da postoji jasan okvir u kojem se može implementirati izborni rezultat u vremenu od 30 dana. Naravno, svako treba uraditi svoj dio posla, a možda je dobro da rasvijetlimo taj element blokada, jer često se stavlja u okvir HDZ-a, za što sam uvijek govorio da to nije točno - rekao je Čović.

Rekao je i da bi predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara ovog tjedna trebala pokrenuti proceduru razgovora s potencijalnim predsjednikom Vlade FBiH. 

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 07:48